Vakantie Curaçao | 15x Wat te doen op Curaçao

vakantie-curacao-punda.jpg

Vakantie Curaçao

Een vakantie naar Curaçao is op dit moment, voor ons Nederlanders één van de weinige mogelijkheden voor een zonvakantie. Het RIVM gaf een positief reisadvies af voor een vakantie naar Curaçao. En ik vermoed dat er veel Nederlanders de feestdagen van 2020 door zullen brengen op dit heerlijke eiland. Ik word er bijna jaloers van:)

Curaçao is een ideaal vakantie eiland voor een vakantie met je gezin of met kinderen. Je vliegt er in 8 a 9 uur rechtsreeks naar toe vanaf Schiphol en het is er altijd mooi weer. Door de constante passaatwind die er waait wordt het niet zo benauwd en blijft de temperatuur in de schaduw aangenaam. In het regenseizoen en orkaanseizoen dat loopt van september tot december kan het er behoorlijk regenen. Een enkele keer regent het er heel de dag, maar meestal breekt de zon weer door en drijft de regen weg. Houdt het weerbericht op Curaçao in de gaten: op dit moment is er wat wateroverlast door een orkaan die langs het eiland is geraasd. Hieronder lees je wat te doen op Curaçao.

>> If you like this post, you’ll love: 10x doen op Bonaire met kids

grote-knip-curacao.jpg

Wat te doen op Curaçao met kids

Curaçao is een kindvriendelijk eiland. Kinderen horen er bij. Niemand van de locals zal dan ook raar opkijken als je je kids meeneemt uit eten of een terras op. De bevolking is vriendelijk en vrolijk en zeer behulpzaam als het op kinderen aankomt.

Er is dan ook genoeg te doen met kinderen op Curaçao. In dit artikel vertel ik je wat te doen op Curaçao met kids, welke stranden je niet mag overslaan, wat de mooiste bezienswaardigheden zijn en welke activiteiten je op Curaçao kunt doen.

#1 Punda

Willemstad bestaat uit twee delen: Punda en Otra Banda. Deze twee delen zijn met elkaar verbonden door een brug: de Emma brug. Punda is grotendeels autovrij, ideaal om lekker te struinen door de vele kleine straatjes en de streetart te bekijken. Hou je ogen goed open en laat je gevoel je leiden, er is zoveel moois te zien.

In Punda vind je genoeg restaurantjes en terrasjes om even lekker te zitten en mensen te kijken. Je kan hier ook winkelen, mocht je daar zin in hebben met je kids. Ik zou het je niet aanraden want de service in de winkels is nogal opdringerig. Winkelpersoneel dat elke stap van jou volgt om je te kunnen helpen mocht je een vraag hebben. Hartstikke goed bedoeld, maar ik werd gek van die hete adem in mijn nek…

#2 Otro Banda

Otro Banda- letterlijk vertaald vanuit het papiaments: andere kant - is de andere kant van Willemstad. Vanuit Otro Banda heb je een prachtig uitzicht over Punda. De gekleurde huisjes langs de kade maken je in één klap vrolijk als je dat nog niet was.

Ook in Otro Banda is veel mooie street art te zien. Haal een vers fruitsapje op het Brionplein. Neem het pontje naar Punda of ga shoppen in Riffort Village. En zie meteen een stuk historie van Curaçao. Het Rif fort werd in 1892 gebouwd en was bewapend met zesenvijftig kanonnen. Inmiddels zijn de kanonnen van de muren afgehaald, maar in het fort kan je ze nog bewonderen.

#3 Drijvende markt

De locals kochten hun fruit steevast op de drijvende markt. De bootjes vol met fruit kwamen vanuit Venezuela naar Curaçao gevaren en de koopmannen verkochten hun heerlijke fruit voor goede prijzen aan de bevolking van Curaçao.

Door de situatie in Venezuela zijn er minder bootjes te vinden op de drijvende markt en zijn de prijzen ook niet meer hetzelfde. Maar evengoed is het een leuke activiteit om te ondernemen tijdens je vakantie op Curaçao.

>> If you like this post, you’ll love: Travelguide Santo Antão, Kaapverdië

#4 Marshe Bieu

Bezoek de Marshe Bieu ( oude markt) shop hier souvenirtjes en maak hier kennis met de echte Curaçaose keuken. Kabritu stoba ( gestoofd geitenvlees) of sopi Iyuana (leguanen soep). Zonder bezoek aan de Mashe Bieu kan je eigenlijk niet zeggen dat je op vakantie Curaçao bent geweest.

struisvogel-farm-curacao.jpg

#5 Struisvolgel farm

Heb jij wel eens een struisvogel gevoerd? Dat kan tijdens de safari tour op de struisvogel farm op Curaçao. Na de tour kunnen de kinderen spelen in de speeltuin terwijl jij bijkomt met een drankje of hapje in het restaurant.

#6 Sea aquarium

Wat doen op Curaçao? Tijdens je vakantie op Curaçao met kinderen is een uitstapje naar het Sea Aquarium een leuke activiteit voor het hele gezin. Kreeften en haaien voeren, zeesterren en zeekomkommers aanraken en een dolfijnen demonstratie/show zien. Bij Sea aquarium kan het allemaal en hoef je je geen moment te vervelen. Met het uitzicht over zee geniet je extra van dit dagje uit tijdens je vakantie op Curaçao.

#7 Grotten van Hato

Zin in een avontuur? Bezoek de grotten van Hato. Met een gids betreed je de grotten en zie je vele dieren waaronder vleermuizen.

#8 Christoffel park

Vraag je je af wat te doen op Curaçao: in het Christoffelpark is van alles te beleven. En daarmee is het Christoffel park misschien wel de meest complete en veelzijdige activiteit met kids op Curaçao. Het Christoffel park is het grootste natuurpark van Curaçao en ontzetten veelzijdig. Je beleeft hier een dag vol avontuur en natuur. Neem je tijd als je dit park bezoekt en bekijk van te voren welke trails je wil lopen of rijden. Vooral als je met kinderen bent moet je rekening houden met de activiteiten die je wil ondernemen in het natuurpark en de tijd waarop je die activiteiten op Curaçao gaat doen.

De zon brandt tussen 12:00 - 16:00 zo de huid van je lijf. Een lang stuk wandelen of de bergbeklimmen op het heetst van de dag is niet handig. Wil je de Christoffelberg beklimmen begin dan echt vroeg, als in 06:00 vroeg.

Ook voor een like kan je het beste vroeg gaan, zodat je in de middag wat rustigere activiteiten kan ondernemen. Zoals een bezoek brengen aan landhuis Savonet.

>> If you like this post, you’ll love: 7 dingen die je moet weten voor je naar Kaapverdië gaat met kinderen

#Plantages en landhuizen

Ook voor cultuur en geschiedenis liefhebbers is Curaçao een goede vakantiebestemming. Helaas heeft ook Curaçao moeten lijden onder de slavernij. Uit deze tijd zijn er prachtige plantages en landhuizen overgebleven die een bezoek waard zijn.

#10 Flamingo’s

Waar kan je Flamingo’s spotten op Curaçao? Dat kan op meerdere plekken. Jan Kok is het bekendst en daardoor het drukst. Bij de Sint Michielsbaai kan je de Flamingo’s van dichterbij bewonderen en het is er een stukje minder druk.

#11 Stranden die je niet mag missen

Curaçao barst van de mooie stranden. Het ene strand nog adembenemender dan het andere. Ga zoveel mogelijk strand-hoppen en vergeet deze stranden in ieder geval niet te bezoeken:

  • Grote Knip - Kenepa Grandi

  • Kas Abou

  • Jan Thiel ( vooral fijn met kids door het zwemparadijsje dat er bij zit)

  • Mambo ( aangelegd strand in de vorm van een baai)

  • Port Marie

vakantie-curacao.jpg

#12 Museum Kura Hulanda

In het Museum Kura Hulanda leer je alles over de geschiedenis van Curaçao. En geniet van een grote collectie Afrikaanse kunst.

#13 Dagje klein Curaçao

Klein Curaçao is een eiland op een eiland. En een avontuurlijke activiteit tijdens je vakantie Curaçao met kinderen. Klein Curaçao is alleen per boot te bereiken. En alleen dat boot tripje is al de moeite waard. Soms zwemmen er zelfs dolfijnen mee met de boot. Camera’s bij de hand houden dus. Er zijn verschillende aanbieders bij wie je een dagje Klein Curaçao kan boeken. Of je huurt een privé boot.

Ga je op eigen gelegenheid neem dan je eigen proviand mee. Bij georganiseerde tours zit vaak een lunch ingegrepen.

>> If you like this post, you’ll love: 7 redenen waarom je met je kids naar Brazilië wil

#14 Shete Boka Park

Shete Boka park ligt aan de rand van het Christoffel park. Letterlijk vertaald betekent het: zeven monden. Shete is zeven in het Papiamento en Boka betekent mond. Deze naam is gegeven aan deze plek omdat er zeven ruige mondingen van de zee liggen. De kracht van de zee is hier immens, de golven vliegen letterlijk tegen de rotsen op en het water spat in je gezicht. En als je niet oppast kan het je helemaal nat maken.

Eigenlijk liggen er in dit park 10 zee monden. Voorheen kon je maar zeven zee-monden bezoeken in Shete Boka park. Je mocht hier alleen rondlopen met een gids. Tegenwoordig mag je hier zonder gids rondwandelen en kan je alle boka’s bezichtigen.

Houd je kids ten alle tijden aan de hand!

#15 Restaurant Playa Forti

Restaurant Playa Forti is gebouwd op de ruïne van een Engelse vesting uit de tijd van Napoleon.Ontbijten, lunchen, dineren of borrelen doe je hier met een geweldig uitzicht over de zee en het strand van Playa Forti. En als je durft kan je vanuit het restaurant naar een punt lopen waar je een sprong van 12 meter in de zee kan wagen.

In dit artikel vertelde ik je wat er te doen is op Curaçao tijdens je vakantie. Deze 15x activiteiten op Curaçao zijn tof om te doen tijdens je vakantie met kinderen op dit heerlijke eiland.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Ben jij wel eens op Curaçao geweest? En wat vond je ervan.

 

Gerelateerde posts: