Wat te doen in Arnhem met kinderen

wat-doen-kinderen-Arnhem.png

Een weekend weg in eigen land

Afgelopen zomer zijn we niet op vakantie geweest met het gezin. Of nou ja, wel op vakantie maar niet naar het buitenland. We hadden plannen om drie weken naar Puglia, Italië, te gaan. Met de auto. Voor het eerst met de auto. Maar omdat ik als super grote verrassing zwanger werd en precies in de zomer uitgerekend was, moest de vakantie naar Italië plaats maken voor het baren van een prachtig meisje.

Omdat zes weken thuis zitten met drie knapen wel erg heftig is ( voor de knapen en voor de ouders) besloten we naast wat dagjes weg ook een weekend weg te gaan. In eigen land, want vliegen mocht en wilde ik niet meer. We zochten naar een stad waar we allemaal nog niet geweest waren en die genoeg te bieden had voor zowel de kids als ons. En dat werd Arnhem. Wat een leuke stad, een aanrader voor wie dicht bij huis wil blijven maar toch het gevoel te hebben even helemaal weg te zijn. In dit artikel vertel ik je wat er te doen is in Arnhem met kinderen.

Wat te doen in Arnhem met kinderen

In Arnhem heb je het gevoel even helemaal weg te zijn. Door het glooiende landschap om Arnhem heen en het vele groen waan je je echt ergens anders dan in Nederland. Tel daarbij de zomerse temperaturen op en het vakantiegehalte stijgt. I like I l like.

Wij verbleven een weekend in het Fletcher Hotel in Doorwerth. Via Fletcher.nl boekten we een arrangement en hadden we een “familiesuite”. Doorwerth ligt iets buiten Arnhem, op ongeveer tien minuten rijden met de auto, in de bossen. Een toplocatie om tot rust te komen en toch snel in de bruisende omgeving van Arnhem stad te zijn. Wil je meer lezen over het arrangement in het Fletcher Hotel, lees dan de review.

Omdat de temperaturen erg hoog waren toen wij een weekendje weg waren met kinderen in Arnhem hebben we ons prima vermaakt bij het zwembad van het hotel. En hebben we minder ondernomen dan wat we normaal zouden doen. Tijdens een weekend weg of een vakantie met ons gezin vinden we de balans tussen doen wat de kinderen willen en doen wat wij willen erg belangrijk. Iedereen moet het naar zijn zin hebben als je er op uit gaat met een groot gezin. Zoveel mensen, zoveel wensen. We hebben van te voren gegoogeld wat er zoal te doen was in Arnhem en de favo bezienswaardigheden in een reisschema gezet om het overzicht te bewaren.

>> If you like this post, you’ll love: 7x weten voor je op vakantie gaat naar Kaapverdië

openluchtmuseum- Arnhem-met-kids

Activiteiten voor het hele gezin in Arnhem

Ben je een dagje of misschien zelfs wel een weekendje in Arnhem met je kinderen dan zijn onderstaande activiteiten en bezienswaardigheden wat mij betreft en must. Natuurlijk must je helemaal nada maar je begrijpt wat ik bedoel. De dingen die wij hebben ondernomen waren voor iedereen leuk. Voor alle jongens in de leeftijd van 3-9 en voor ons.

  • Eusebiuskerk

Arnhem-met-kinderen-eusebiuskerk.png

Midden het in centrum van Arnhem staat een imposante Kerk. De Eusebiuskerk. Een prachtig bouwwerk, hartstikke hoog en groot. Het leuke van deze kerk is dat je de klokkentoren kan bekijken. Je gaat met de panorama lift omhoog, dit alleen al is een beleving. Hij gaat namelijk best snel. En kan op verschillende verdiepingen uitstappen. Zo kan je het carillon echt van dicht bij zien én horen ( niet schrikken). Het meest spannende zijn de glazenbalkons die uitsteken en waar je op kan staan. Een goede kans om je hoogtevrees te overwinnen en meteen een adembenemend uitzicht over de stad.

Voor een combinatieticket: lift, balkons en kerkzaal, betaal je als volwassene 9 euro en kinderen vanaf 6 -16 jaar 6 euro.

De Eusebiuskerk Arnhem

Kerkplein 1

6811 EB Arnhem

  • Openluchtmuseum

Dit is zo leuk jongens, echt voor iedereen. Van jong tot oud(er). Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum met een binnen en buitengedeelte. En er is zoveel te doen. Je bent er de hele dag zoet. Waan je in het Nederland van vroeger, doe oud Hollandse spelletjes, help op de boerderij of wandel door het park. Neem meteen bij aankomst het trammetje, deze is gratis, zo zie je in één ritje het hele buitenmuseum en kan je beter bepalen waar je later op de dag nog heen wil.

Wij waren er in hartje zomer maar ook in de winter zijn er genoeg leuke activiteiten om te doen. Luister bijvoorbeeld naar het volksverhaal de witte wieven, ga schaatsen op de ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat of laat je portretteren in kleding van rond 1910. Gratis toegang met de museumjaarkaart.

Nederlands Openluchtmuseum

Hoeverlaan 4

6816 SG Arnhem

>> If you like this post, you’ll love: Zo maak je een reisschema voor je vakantie met kinderen

Stan & Co- weekend- Arnhem-kids.png
  • Wanderen & lunchen

De binnenstad van Arnhem is zó fijn voor de wanderers onder ons. Persoonlijk vind ik niets fijner dan op mijn gemak door kleine straatjes slenteren, genieten van de architectuur en boetiekjes of andere leuke winkeltjes binnen te lopen. Ergens een koffie of een homemade ice-tea te drinken en lunchen in een gezellig tentje met het liefst een all-day -breakfast optie. Oh ja en heel veel foto’s te maken.

De grote winkelstraten met bekende ketens laat ik liever links liggen. Vaak veel te druk en de meeste winkels hebben we ook in Amsterdam. Gelukkig houden de jongens ook wel van struinen door mooie straatjes en als ze af en toe iets lekkers te eten of te drinken krijgen hoor je ze niet.

De leukste straatjes van Arnhem worden de 7 straatjes genoemd. Deze bestaan uit de Zwanenstraat, Wielakkerstraat, Bentickstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat en de Arke Noachstraat. In het centrum worden deze straatjes aangegeven op de bewegwijzering.

  • Park Sonsbeek

Park Sonsbeek is in de lente en zomer dé plek om te chillen terwijl de kids lekker spelen. Vanaf het Centraal station wandel je er in vijf minuten naar toe. Neem een groot kleed mee om lekker op te picknicken en even bij te komen in de gezellige rust van het park. En vergeet niet de uitkijktoren Belvédère te bezoeken.

Aan de rand van het park vind je het Watermuseum. Sla twee vliegen in één klap en je hebt zo een dagdeel ingevuld. En bij stralend weer misschien wel de hele middag.

Park Sonsbeek

Apeldoornseweg 0

6814 BS Arnhem

  • Kindvriendelijk uit eten bij Stan & Co

Bij Stan & Co wíl je eten met je gezin. Alles klopt er gewoon. De inrichting is top ( check de scooters in de toiletten), het is ruim en bijna alles op het menu is yum. Kinderen kunnen hun eigen pizza & ijsje maken. Wij maakten het ijsje in de keuken van het restaurant. Geen idee of dat altijd zo gaat, misschien hadden we geluk omdat het rustig was. Het personeel is vriendelijk en snel en de bounty latte is een aanrader voor iedereen die van zoete koffie’s houdt. Oh ja, in de zomer zit je prins heerlijk op het grote terras.

Stan & Co

Willemsplein 46

6811 KD Arnhem

weekend-Arnhem-kinderen.png

  • Burgers Zoo Arnhem

Last but not least: Burgers Zoo. Wij zijn er door tijd gebrek niet geweest maar eigenlijk is het zonde om het over te slaan als je toch in Arnhem bent. De jongens namen het ons ook niet in dank af dat wij het wél oversloegen. Maar met minimaal 1 bezoek per week aan Artis konden de giraffes en krokodillen mij wel even gestolen worden. Jij wel zin in een bezoekje aan de dierentuin, dan is het zeker een aanrader.

Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis. Heb je geen museumkaart dan kan je een combiticket Burgers Zoo & Openluchtmuseum kopen. Scheelt je veel geld, en als je met een groot gezin op stap bent, is elke besparing de moeite waard.

Burgers Zoo

Antoon van Hooffplein 1

6816 SH Arnhem

Arnhem heeft mij verrast. Ik was nog nooit eerder in deze stad geweest maar kom er zeker nog een terug. Het is een veelzijdige fijne stad waar je met kinderen een leuke tijd kan beleven.