Een dagje uit online met wereldwijde virtuele tours voor kids

dagje-uit-online-voor-kids.jpg

Een dagje uit online met virtuele tours voor kids

Een dagje uit online met virtuele tours voor kids, nu met de tweede lockdown ideaal. Maar ook voor als de lockdown straks voorbij is en je een keertje geen zin hebt om de deur uit te gaan. Of als je de deur niet uit kan om wat voor reden dan ook. Er zijn tal van virtuele museum tours voor kinderen. En het leuke is dat je je niet hoeft te beperken tot online uitjes in Nederland alleen. Je kan nu wereldwijd online musea bezoeken. Hoe vet is het om samen met je kids een virtuele tour te maken door het Guggenheim in New York, gewoon vanuit je woonkamer. Of het Alhambra in Granada te bezichtigen zonder de wachtrijen? Dik toch!

Ik zocht de leukste virtuele tours en online uitjes voor kids voor je uit, met een travel tintje er aan. Many Kids More Travels toch. Niet alleen virtuele museum tours maar ook andere leuke online uitjes die geschikt zijn om te maken met heel het gezin. Zo heb je het idee dat je ondanks de lockdown toch nog eens ergens komt. Als er nu nog iemand een virtuele restaurant ervaring kon bedenken waarbij je eten door je beeldscherm kan proeven….

virtuele-tours-voor-kids

10x online dagjes uit of virtuele tours voor kids

  1. Bezoek het Alhambra

    Skip de wachtrijen, maak wat tapas klaar en beeld je de zon op je huid in terwijl je super Spaans rondloopt in het Alhambra. Met deze Self Guided tour bezoek je de highlights van het Alhambra voor 7,99 euro.

  2. MoMA New York

    Dankzij Google Arts & Culture kan je nu het Museum of Modern Arts in downtown Manhatten bezoeken. Online. Ben je toch even in. New York geweest.

  3. Luister naar de geluiden van Parijs

    Via de soundstudiesblog kan je luisteren naar verschillende geluiden van Parijs. Er zijn opnames gemaakt in en bij onder andere de nationale pont en de Jardin du Luxembourg. Sluit jullie ogen en waan je even in Parijs. Zijn jullie of je kids nog nooit in Parijs geweest, bezoek dan eerst de plaatsen van de soundscapes met google Earth. Zo kunnen zij zich een voorstelling maken bij de geluiden.

  4. Glijbanen over de hele wereld

    Tuberides neemt je mee in de hoogste, snelste en engste glijbanen over de hele wereld. Met dit dagje uit online beleef je de thrill die glijbanen je geven zonder zelf nat te worden.

  5. Bezoek Paaseiland

    In één klik naar de andere kant van de wereld? Het is nu mogelijk. Ga samen met je kinderen op reis naar Paaseiland, oftewel Rapa Nui zoals het door de inheemse bevolking genoemd wordt. Bekijk de wereldberoemde Moai van heel dichtbij. En voel je even echt op reis.

  6. Onderwater bij het Monterey Bay Aquarium

    Het Monterey Bay Aquarium ligt in California, USA en is één van de best bezochte aquaria ter wereld. Tijdens de lockdown kan je via Live Cams mee kijken onder water. Er zijn wel 10 verschillende cams waarop je verschillende onder water werelden kan zien. Altijd al een koraalrif willen bezoeken of een aquarium vol spectaculaire kwallen? Monterey Bay Aquarium biedt het je. Gratis ook nog.

  7. Het Witte Huis door Barack Obama

    Barack Obama himself leidt je rond door het Witte Huis “ Peoples House” terwijl je kan scrollen en klikken op punten in het huis die je interesse wekken. Meteen een mooie gelegenheid om het educatief te maken en met je kinderen te praten over wat er onlangs gebeurde in het Capitool.

  8. Son Doong

    National Geographic maakt het mogelijke Son Doong cave in Vietnam te bezoeken met 360graden view. De Son Doong is de grootste grot ter wereld en ligt in de Vietnamese provincie Quang Binh. Met je muis loop je als het ware door het park en de grot en hoor je omgevingsgeluiden. Vogels en het water over de rotsen.

  9. Frida Kahlo Museum

    Who doesn’t love Frida Kahlo? Vlieg in een ogenblik naar Mexico City en bezoek het Casa Azul ( waar Frida woonde) en bekijk haar kunst via de virtual tour. Kennen jouw kids Frida Kahlo nog niet, bekijk dan eerst dit filmpje op youtube.

  10. M&M Fabriek

    Altijd al willen weten hoe en waar M&M’s gemaakt worden? The Foodnetwork geeft je een rondleiding in de M&M fabriek. Engels gesproken.

Met deze 10 dagjes uit online en virtuele tours met een vakantietintje ben je er bijna net écht op uit. Even iets anders doen en het idee hebben dat je ergens anders bent haalt je uit de dagelijkse sleur. Veel plezier tijdens het dagje uit online met deze virtuele tours.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Heb jij nog online dagjes uit tips?

Deel ze met mij in de comments!

 

Gerelateerde posts: