9x de leukste series Netflix over reizen

9x-leukste-series-netflix-reizen.jpg

9x de Leukste series Netflix over reizen

Wat is bijna net zo leuk als reizen? De leukste series op Netflix kijken over reizen. Net zoals een echte foodie het liefst naar kookprogramma’s kijkt op het moment dat ze niet aan het eten is, kijkt de travelfreak naar series over reizen als ze niet aan het reizen is. Dit zijn de leukste series Netflix over reizen.

Street Food

Street Food brengt je niet alleen verrukkelijke street food maar ook beelden van prachtige landen en knappe steden. Dit is de ultieme reiservaring, een land leer je immers beter kennen door het eten dat er geserveerd wordt. Street Food heeft twee seizoenen: Azië en Zuid-Amerika. En behoort voor mij absoluut bij 9x de leukste series Netflix over reizen.

Dark tourist

Nogal Uhm, excentriek maar wel spannend. Dark Tourist, brengt je op plekken waar je als gemiddelde toerist niet zo snel zal komen. Ik bedoel, ga jij wel eens op oorlogsvakantie? Of zwemmen in een nucleair meer. Nee toch? De mensen uit deze serie doen dat wel. Journalist David Farrier bezoekt deze plekken ook en ervaart hoe het is. Om Dark toerist één van de leukste series op Netflix over reizen te noemen klopt misschien niet helemaal maar interessant is deze documentaire zeker wel.

>> If you like this post, you’ll love: 15x doen in thuisisolatie met kids

The Kindness Diaries

Wauw. Kippenvel. In deze documentaire reist presentator Leon Logothetis de wereld over op zijn oude motor. Zonder geld. Hij is compleet afhankelijk van de vriendelijkheid van de mensen die hij onderweg tegenkomt om te “overleven” en zijn reis te kunnen voltooien.

Deze serie is zo top om met je kids te kijken (10+ en check wel eerst even de verhalen die er verteld worden, sommige verhalen kunne als schokkend worden ervaren). Omdat ie gaat over veel meer dan reizen alleen. De presentator wil de wereld met deze serie laten zien dat mensen vriendelijk zijn. Een mooie boodschap , vind ik, met prachtige beelden en verhalen van mensen uit de hele wereld. The Kindness Diaries staat niet voor niets in mijn top 9 leukste series Netflix.

Taco Chronicles

Wawawiwa, het water loopt je gewoon letterlijk in de mond bij het zien van deze serie over Taco’s. Naast het kwijlen van de Taco’s valt er ook genoeg te kwijlen van de mooie beelden van de omgeving. Foodporn en Wanderlust in één. Van deze heerlijke serie zijn er maar liefst twee seizoenen te bekijken.

>> If you like this post, you’ll love: een dagje uit online met wereldwijde virtuele tours

Emily in Paris

Perfecte feelgood serie om te binge watchen tegen de achtergrond van het mooie Parijs. Emily in Paris vertelt het verhaal van een Amerikaanse die vrijwel per ongeluk een aantal maanden in Parijs terecht komt om daar te gaan werken. Haar Franse collega’s zijn niet helemaal wat ze er van verwacht had maar ze weert zich kranig en vindt haar draai in Parijs.

De combinatie tussen een leuke serie checken en wegdromen bij de mooie beelden van Parijs maken deze serie tot een feest om naar te kijken. Absoluut één van mijn favoriete leukste series op Netflix met een travel- tintje.

The world’s most extraordinary homes

Eindelijk ongegeneerd binnen kijken in buitengewone huizen over de hele wereld. Je weet niet wat je ziet. Droom maar alvast weg over waar ter wereld jij je stulpje zo willen kopen.

Down to earth with Zac Efron

Reis samen met acteur Zac Efrón de wereld over terwijl hij op zoek gaat naar een duurzame, gezonde manier van lezen. Heerlijk om weg te dromen bij al die prachtige shots, je vergeet soms even dat je gewoon thuis bent.

Magical Andes

Reis mee door de Zuid-Amerikaanse bergen, van Argentinië tot aan Colombia. En leer de locals kennen, die door hun connectie met de Andes een uniek leven leiden.

>> If you like this post, you’ll love:Streetart Den-Haag

Guatemala | Corazon del mundo Maya

Ontdek Guatemala. Leer over de culturele en geologische rijkdommen zoals oude Mayasteden en ontelbare wonderen der natuur. Als je Guatemala nog niet op je travel bucketlist had staan dan komt ie er na het zien van deze prachtige serie vast wel op. Al die kleurrijke huisjes en mensen en de veelzijdigheid van dit land maken het tot een top bestemming voor een bijzondere reis.

Dit waren 9x de leukste series Netflix over reizen die elke reisgek gezien moet hebben. Je verruilt tijdens het kijken van deze leukste series op Netflix je woonkamer voor een tripje naar de Andes of naar Parijs. Ideaal voor een druilerige zondagmiddag.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

wat is jouw favo serie of docu over reizen?

 

Gerelateerde posts: