12 dingen om te doen als je niet kan reizen | Thuis vakantie - Staycation

staycation-thuisvakantie.jpg

Soms kan je gewoon even niet reizen. Omdat je ziek bent, er een pandemie is of omdat je het financieel niet redt. Bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en als jij een echte wander-soul bent dan is de kans groot dat je je ongelukkig voelt door het niet kunnen reizen. Maar, een schrale troost: ik heb 12 dingen voor je bedacht die je kan doen als je niet kunt reizen. En het mooie is dat je al deze dingen in of in de nabije omgeving van je huis kan doen. Een soort van Staycation in je eigen huis en stad.

>> If you like this post, you’ll love: thuisisolatie met kids - zo maak je het gezellig

1.Lees boeken die zich afspelen in een andere stad of land

Lezen is een manier van reizen zonder daadwerkelijk in beweging te hoeven komen. Vind ik dan.Door het lezen van boeken die zich in een andere stad, regio of land afspelen reis je in je hoofd af naar die locatie. Als het boek goed geschreven is kan je bijna de geuren ruiken en de temperaturen voelen. Zo ben je heel voordelig echt thuis op vakantie. Deze boeken namen mij mee op reis:

  • Rooksignalen - Ineke Holtwijk

    Speelt zich af in het binnenland van Brazilië

  • Kanibalen in Rio - Ineke Holtwijk

    Neemt je mee naar Rio de Janeiro

  • Koorts - Saskia Noort

    Spannende Thriller van Noort die zich afspeelt op Ibiza

  • Blue Curaçao - Linda van Rijn

    Deze thriller van Linda van Rijn speelt zich af op Curaçao. Ze schreef nog veel meer thrillers tegen de achtergrond van verschillende landen. Zoals Viva España en Vakantie vrienden

  • De Wilden - Marion Pauw

    Reis af naar Panama en verdwaal in de jungle.

2. Doe een virtuele museum tour

Wist je dat verschillende Musa wereldwijd virtuele tours aanbieden. Bezoek het Musée d’Orsay gewoon vanuit je woonkamer. Misschien zijn virtuele tours nog wel relaxter ook. Ja oké je mist de sensatie van live kunst zien in een prachtig gebouw. Maar wat je waarschijnlijk niet mist zijn de hoofden van andere bezoekers voor het werk. Weten of het museum van jouw keuze ook een virtuele tour aanbiedt? Check het even op de website van jouw het museum van jouw keuze.

3. Maak een Travel Bucket List Bord op Pinterest

Pinterest is perfect voor het organiseren van je reizen en vakanties. Maak een bord aan waarop je alle bucketlist bestemmingen pint. En terwijl je lekker aan het pinnen bent en wegdroomt over verre bestemmingen ben je stiekem een beetje thuis vakantie aan het vieren.

thuis-vakantie-met-kids.png

>> If you like this post, you’ll love: Staycation activiteiten met kids

4. Kijk series of film die geïnspireerd zijn op reizen

Als ik een goede serie kijk die ook nog eens in een land is opgenomen waar ik graag naar toe wil, dan voel ik mij helemaal in dat land. Ik kan mij verdwalen in de schitterende beelden van de omgeving, de straten en de café’s. Netflix heeft zat goede series die in het buitenland. Emily in Paris is mijn favoriet. Films of series kijken die geïnspireerd zijn op reizen is een van mijn favo staycation of thuis vakantie activiteiten.

5. Leer een nieuwe taal

Een taal leren is altijd winst. In mijn artikel over vakantievoorpret en het plannen van je vakantie benoem ik het al. Een nieuwe taal leren is niet alleen heel nuttig en goed voor je brein, het draagt ook nog eens bij aan de voorpret van een reis op vakantie met kinderen. En als je voorlopig niet kan reizen heb je extra veel tijd om te genieten van de voorpret.

6. Maak een gerecht uit een andere keuken

En ga all out. Niet je basic pasta die je elke week wel een keer maakt. Probeer iets anders, iets speciaals.

7. Creëer een Travel Scrapbook

Staat het laten afdrukken van je reisfoto’s nog op je to-do list maar is het er steeds niet van gekomen? Of heb je de foto’s wel laten afdrukken maar liggen ze maar in een la te liggen? Ha! Nu heb je tijd om een heus vakantie scrapbook te maken. Compleet met stickers, kaartjes uit je vakantieland etc. Reis even terug in de tijd en haal tijdens het maken van je scrapbook herinneringen op aan die reis op vakantie. Laat je kids mee helpen en beleef de reis nog een keer met z’n allen door het zien van de foto’s.

8. Plan een trip

Naar een stad in Nederland waar je nog niet eerder bent geweest bijvoorbeeld. Of naar een gedeelte van het stadsdeel waar je woon en nog niet eerder echt geweest bent. Je ontdekt vast nieuwe pareltjes.

>> If you like this post, you’ll love: 10x kerstcadeau inspiratie voor reisliefhebbers

thuis-vakantie-doen.jpg

9. Ontdek jouw stad met je camera

Als je met het doel om mooie foto’s te maken de deur uit gaat, beleef je je omgeving anders. Je bent alerter. Kijkt meer op je heen, omhoog en hoekjes om. Een perfecte manier om nieuwe plekken in jouw eigen stad te ontdekken. Bedenk een startpunt en laat je daarna leiden door je gevoel. Lekker struinen en mooie foto’s maken. Klinkt mij in de oren als het perfecte dagje uit voor tijdens je staycation of thuis vakantie.

10. Ga de natuur in

Heb je in jouw nabije omgeving een natuurgebied? Bofkont. Doe comfortabele schoenen aan en maak een wandeltocht. Met kinderen is het kabouterpad in het Amsterdamse Bos top. En de Soesterduinen zijn in elk seizoen adembenemend. In de waterleidingduinen spot je in de herfst wilde herten, zó leuk.

11. Edit je vakantiefilms

Net zoals al die vakantiefoto’s blijven al die vakantiefilms ook vaak liggen. Ineens ben je de bezitter van tientallen SD kaarten met de mooiste reisbeelden er op. Maar als ze voor altijd op die kaart blijven staan kan je er niet zoveel mee. Stroop je mouwen op en edit die reisfilms eens. Beloon jezelf voor het harde werk met het terugkijken van je vakantiefilms en wat lekkers erbij. Zo ben je meteen thuis op vakantie. Mijn kids zijn er dol op, vakantiefilms terugkijken.

12. Doe een Walking Tour

In de meeste grote steden kan je een walking tour boeken. Een wandeling door een deel van de stad, meestal met een gids. Soms met een audiosysteem of een map. Een toffe manier om een stad te ontdekken vind ik. Lopend zie je toch altijd meer dan met een andere vorm van vervoer. Heerlijk wandelen tijdens je staycation of thuis vakantie.

In dit artikel deelde ik 12 dingen met je die je thuis kunt doen als je niet kan reizen. Met deze 12 dingen breng je het vakantiegevoel naar huis en ben je thuis op vakantie. Een staycation of thuis vakantie met heel het gezin, en je hoeft er bijna de deur niet voor uit.

>> If you like this post, you’ll love: 10x doen op Bonaire met kids






 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat doe jij het liefste thuis als je niet reizen kunt?

 

Gerelateerde posts: