Op vakantie naar Monte Gordo met kinderen

vakantie-monte-gordo-kinderen.jpg

Op vakantie naar Monte Gordo met kinderen

De Portugese Algarve is één van mijn favoriete Europese bestemmingen voor een vakantie met kinderen. Door het warme klimaat, de mooie stranden, en genoeg te beleven is het een mooie bestemming voor vrijwel iedereen. Het feit dat de Algarve een relatief goedkope bestemming is maakt het extra aantrekkelijk voor grote gezinnen die binnen een bepaald budget kunnen besteden. Voor niet al te veel geld zit je al snel heel leuk in de Algarve.

De Algarve is een streek in het zuiden van Portugal. En een geliefde vakantiebestemming voor zowel toeristen van buitenaf als de Portugezen zelf. In de zomermaanden kan het erg druk zijn. De stranden ( die niet op alle plaatsen in de Algarve breed zijn) zijn dan al snel vol. Ben je in de mogelijkheid om buiten de schoolvakanties om te reizen met je gezin naar de Algarve, dan raad ik je aan dat vooral te doen. Een andere mogelijkheid is om in bijvoorbeeld de meivakantie naar de Algarve op vakantie te gaan met kinderen. De Portugezen hebben dan nog geen vakantie, waardoor het een stukje rustiger is dan in de zomervakantie.

Portugal is over het algemeen een kindvriendelijk land. Overal is er aan de kinderen gedacht. In de Algarve is dat niet anders en misschien zelfs wel een beetje meer dan in de Portugese steden. In winkelcentra zijn genoeg activiteiten te beleven voor je kids. En mocht je er tijdens je familievakantie in de Algarve achterkomen dat je thuis iets essentieels bent vergeten mee te nemen voor je baby? De kans is groot dat je het in de Algarve alsnog kan kopen.

In dit artikel vertel ik je over Monte Gordo en waarom dit dé ideale vakantiebestemming in de Algarve is met kleine kinderen.

faro-met-kinderen.jpg

Wat is er te doen in Monte Gordo met kinderen

Monte Gordo is een klein kustplaatsje dat in het zuidoosten van de Portugese Algarve ligt. In ongeveer drie uur vlieg je vanaf Schiphol naar Faro. Boek je op tijd dan kan je bij Transavia voor een mooie prijs je vliegtickets boeken. Vanaf Faro doe je er met de bus of auto nog eens een klein uur over om naar Monte Gordo te komen.

Wat meteen opvalt bij aankomst is het brede zandstrand van Monte Gordo. Als je bekend bent in de Algarve en meerdere plaatsjes bezocht hebt weet je dat er ook plaatsen zijn met veel smallere stranden. Zoals Armação de Perâ. Mede om het brede zandstrand is Monte Gordo een perfecte locatie voor je zonvakantie met kleine kinderen. Er is genoeg ruimte op het strand en als je een eindje van de zee af gaat zitten kunnen je kids niet zo snel de zee in rennen.

Monte Gordo heeft een klein maar levendig centrum. Je vind in het centrum behoorlijk wat restaurants waar je voor een goede prijs heerlijk kunt eten. In de zomermaanden is er ‘s avonds van alles te beleven. Live muziek, avondmarkten en draaimolens voor de kinderen. Aan het grote plein zit je eerste rang op het terras waar je, met uitzicht op zee, een ijsje eet. Maar ook in de vele strandtenten kan je zowel voor lunch als diner echt goed eten. Kinderen zijn meestal welkom in Portugal en in de meeste restaurants beschikken ze over kinderstoelen.

Naast lekker eten kan je in Monte Gordo ‘s avonds fijn flaneren - leuk woord hé - aan de boulevard. En overdag vermaak je je prima aan het strand. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen tot wel rond de 35 graden. Op echt hete dagen is er niets lekkerder dan in de namiddag aan het strand te zijn om af te koelen. En soms is het ‘s ochtends ook al zo knetterend heet dat je alleen maar verkoeling wil zoeken. Gelukkig zijn er zomers ook minder hete dagen waarop je er prima op uit kan.

>> If you like this post, you’ll love: Familievakantie op Menorca, hier moet je zijn

vasco-da-gama-monte-gordo

Verblijven in Vasco da Gama Monte Gordo

Tijdens de vakantie met kinderen in de Portugese Algarve verbleven wij in Apart Hotel Vasco da Gama. Vasco da Gama is gecategoriseerd met drie sterren maar qua netheid en ligging vind ik het vier sterren waard. Het hotel ligt direct aan het strand en heeft twee zwembaden. Een groot bad en een kinderbad. Niet fancy, geen glijbanen of waterkastelen maar prima om lekker in te zwemmen met je kinderen.

Reis je met kinderen dan kan ik je aanraden om te kiezen voor de appartementen. Vrijwel alle appartementen beschikken over een dakterras, een zitje voor het appartement en een tuin aan de achterkant. Heerlijk de ruimte, zo kan je je als gezin ook even terugtrekken zonder dat je tegen de muren opvliegt.

Je kan voor het gemak ontbijt bijboeken, ook als je in de appartementen verblijft. Maar als ik heel eerlijk ben: het is de moeite niet waard. In de buurt zijn er genoeg bakkerijtjes te vinden waar je verse broodjes of pasteís de nata kan eten of afhalen. De ontbijtzaal van Vasco da Gama is aan de kleine kant en de keuze beperkt. Relaxter is om in je voortuin te ontbijten, dan kan je ook zo lang tafelen als je zelf wil.

De appartementen zijn brandschoon. Ik heb geen enkele keer een haar op het beddengoed aangetroffen en de meeste zijn voorzien van een bad met douche en airco. Dat laatste heb je in de zomermaanden zéker nodig. Vasco da Gama is een prima accommodatie voor gezinnen van maximaal zes personen. Boek vroeg, zo pak je nog wat korting op de prijs en ben je verzekerd van een plek. Het hotel is de afgelopen jaren erg toegenomen in populariteit. Ook onder de Portugezen.

>> If you like this post, you’ll love: Alles wats je moet weten als je naar Kaapverdië gaat met kinderen

tavira-vakantie-kinderen

Wat is er te doen in de omgeving van Monte Gordo

Vanuit Monte Gordo kan je tijdens je vakantie met kinderen heel leuke uitstapjes maken. Ik heb de mooiste en leukste steden om met kinderen te bezoeken in de omgeving voor je op geschreven. Alle steden liggen op maximaal één uur rijden van Monte Gordo. Hartstikke goed te doen tijdens je gezinsvakantie met kinderen dus, geen uren in de auto.

Als je met kleine kinderen op reis bent is het handig om de activiteiten af te wisselen. Kies er bijvoorbeeld voor om een ochtend er op uit te gaan en ‘s middags een activiteit te doen die de kinderen hebben uitgekozen. Zo heeft iedereen het naar zijn zin op vakantie. In mijn artikel Hoe maak je de kindervakantie leuk voor ieder gezinslid geef ik je meer praktische tips om de vakantie met kinderen leuk te maken voor iedereen. Dus ook voor jou, mama.

  • Ayamonte

Ayamonte ligt net over de grens van Portugal met Spanje er hoort bij Spanje. Hoe leuk is het om de grens over te gaan en meteen een andere sfeer te proeven. Ik blijf grenzen iets magisch vinden. Ineens ben je in een ander land. Vanuit Monte Gordo rijd je in ongeveer twintig minuten naar Ayamonte. Wander door de kleine Spaanse straatjes en eet echte Spaanse tapas op een terras. Geniet van de architectuur en de Spaanse gastvrijheid.

  • Tavira

Oh oh Tavira, wat ben je absoluut prachtig. Tavira is toch wel een van de mooiste vissersdorpen die ik ooit heb gezien. Door haar tal van bruggen wordt ze ook wel het Venetië van Portugal genoemd.Het zijn dan ook de bruggen die het stadje - want inmiddels is Tavira een uit de kluiten gewassen vissersdorp geworden - haar charme geven. Op visitportugal vind je een mooie wandeltocht waarbij je bijna alle bruggen aandoet. Onderweg kom je langs leuke winkeltjes en adresjes. Het Kasteel van Tavira ( Castelo de Tavira) mag je met kinderen niet overslaan. Het uitzicht vanuit de bloeiende binnentuin over de stad is adembenemend en de trappen naar het kasteel toe zijn een goede spot voor een fotoshoot.

  • LoulÉ

Ben je dol op geschiedenis en architectuur? Dan gaat een plaats als Loulé je gelukkig maken. Het is één van de oudste plaatsen van de Algarve en gesticht door de Moren. Dit is goed terug te zien in de architectuur. De markthal is een parel. En zelfs als je niet van markten houdt is het toch de moeite waard om de markthal te gaan bezichtigen. Naast de mooie architectuur en de markt in Loulé is het heerlijk om tijdens je vakantie met kinderen in de Algarve, de smalle straatjes in Loulé te bezichtigen. Go with the flow. En geniet van het leven.

  • Faro

In Faro kan je je wel een hele dag vermaken. Faro is de hoofdstad van de Algarve en meteen de grooste stad. Maar dat gevoel heb je helemaal niet als je er rondloopt. Dat komt omdat er maar 60.000 mensen wonen. Neem de tijd om rond te wandelen in de stad. Sla de haven niet over! Voor meer leuke ideeën om te doen in Faro, expeditie aardbol heeft 10 must sees en do’s.

Een vakantie in de Algarve met kinderen betekent sowieso een fijne vakantie. Monte Gordo is super leuk met kleine kinderen. Voornamelijk vanwege het brede zandstrand en het compacte centrum van het stadje. Het is een lieflijk plaatsje waar je een mooie vakantie kan beleven met je gezin met kinderen.

>> If you like this post, you’ll love: Deze 20 fouten wil je niet maken bij het plannen van je gezinsvakantie


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Welke plaats in de Algarve vind jij het leukst met kinderen?

Laat het mij weten in de comments

 

Gerelateerde posts: