Zaanse Schans met kids

molens- ZaanseSchans.jpg

Zaanse Schans met kids

De Zaanse Schans met kids is een top uitstapje. Een dagje uit dat leuk is voor het hele gezin. Als ik er op uit ga met de kids probeer ik altijd een uitstapje te zoeken dat leuk is voor iedereen. Omdat de kids in verschillende leeftijdscategorieën zitten is het soms even zoeken. Activiteiten die divers zijn, zijn daarom altijd een goed idee. Waar er genoeg te zien, te beleven en te doen is voor alle leeftijden. De Zaanse Schans is zo’n uitstapje. En ook nog een gratis. Wat wil je nog meer?

De Zaanse Schans is een woon en wandelgebied dat in 1850 is gebouwd. Het is vrij toegankelijk ( hoera gratis) en werkelijk een pareltje in de Zaanstreek. Wandel langs de molens en geniet van het uitzicht over het water. Bezoek de kaasmakerij of de oud Hollandse bakkerij en bewonder de typisch Zaanse houten huisjes terwijl je je in het Nederland uit de 19e eeuw waant.

>> If you like this post, you’ll love: Cityguide Amsterdam Zuid-Oost met kids

ZaanseSchans-uitstapje-kids .jpg

Wat is er te doen op de Zaanse Schans

Maar wat is er dan precies te doen op de Zaanse Schans tijdens een dagje uit met kinderen? Twee van mijn jongens zijn echte avonturiers. Als ik hen vertel dat we op avontuur gaan staan ze meteen bij de voordeur met schoenen en jas aan. Op de Zaanse Schans kan je prima op avontuur. Lekker zonder plan rondwandelen, bruggetjes over, slootjes springen en naar de dieren kijken. Uitwaaien. Hartstikke Corona Proof ook nog eens. En op dit moment ook het enige wat er te doen is. De horeca is wel open voor afhaal. Net zoals de winkeltjes. Maar als de boel straks weer open mag is er nog veel meer te doen op de Zaanse Schans tijden je dagje uit met kids.

uitstapje-zaanseschans.jpg

Musea op de Zaanse Schans

  • Zaans Museum en Verkade Experience

Waan jezelf in een fabriek uit de vroege 20e eeuw waar je de geschiedenis van chocola en biscuits beleeft.

  • Bakkerij Museum

Dit kleine museum anno 1658 is in 1970 aan de Zaanse Schans geschonken en een aanrader om te je kids te bezoeken tijdens jullie dagje weg op de Zaanse Schans. Proef hier de echte duivenkater en ander Oudhollands snoepgoed en lekkers.

  • Honig Breethuis

In het Honig Breethuis ervaar je hoe een Zaanse Koopmansfamilie leefde in 1850. Het museum spreekt erg tot de verbeelding van je kids.

Voor een bezoek naar de musea moet je een toegangskaartje kopen. De prijzen variëren per musea, net zoals de mogelijkheid naar binnen te kunnen op vertoon van je museumjaarkaart. Check van te voren de openingstijden op website van de Zaanse Schans .

>> If you like this post, you’ll love: uitjes in Amsterdam met het hele gezin

Ambachten op de Zaanse Schans

Tijdens het wandelen over de Zaanse Schans kom je verschillende ambachtslieden tegen. Kids vinden het vaak hartstikke spannend om op het geluid van het gehamer uit de klompenmakerij af te lopen en er dan even binnen te mogen kijken. Onderstaande ambachten zijn echt een bezoekje waard tijdens je uitstapje met kids op de Zaanse Schans

  • Kaasmakerij Catharina Hoeve

  • Klompenmakerij

  • Wevershuis

  • Tinnengieterij de Tinkoepel

Ook leuk om te doen is de Zaanse Schans te bekijken van het water. Er varen elke dag verschillende boten verschillende routes over het water. Check de website voor info over de prijzen en vertrektijden.

Heb je nog geen genoeg van de Zaanse Schans na een dagje uit met kids? Blijf dan overnachten bij B&B de Heerlijck Slaapen, de enige gelegenheid om te overnachten op de Zaanse Schans.

In dit artikel vertelde ik je waarom een dagje op de Zaanse Schans met kids het perfecte uitstapje voor het hele gezin is. De diversiteit aan aanbod in activiteiten, het avontuurlijke karakter van de Schans en de verschillende musea maken het een top uitstapje voor heel het gezin

>> If you like this post, you’ll love: 8 tips om te besparen op je gezinsaccommodatie

dagje-zaanseschans-met-gezin.jpg

 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat is jouw favoriete uitje met kids?

Let me know in the comments!

 

Gerelateerde Posts: