Leukste terrassen met kids in Amsterdam

kindvriendelijke-terrassen-kids.jpg

Leukste terrassen met kids in Amsterdam

Yay! We mogen weer. Het is lente, de terrassen gaan weer open. Ik kan niet wachten om weer mensen te kijken op een gezellig Amsterdams terras met een lekker drankje bij de hand ( of beter nog ín mijn hand). Maar dan wel een terras waar de kids zich ook kunnen vermaken. Gelukkig hebben we er daar genoeg van Amsterdam. Aan inspiratie niet te kort, nu nog duimen voor mooi weer in de meivakantie zodat je kan neerstrijken op één van deze Amsterdamse kindvriendelijke terrassen met kids.

Leuke terrassen met kids in Amsterdam Zuid Oost

We beginnen dit rijtje fijne kindvriendelijke terrassen in Amsterdam met kids dicht bij huis. In Amsterdam Zuidoost, waar ik met veel plezier woon. Het is dé perfecte uitvalsbasis voor groen en ruimte en door de tropische vibes die dit stadsdeel uitstraalt heb je het idee dat je op vakantie bent.

  • Oma ietje

Oma Ietje is toch wel mijn to-go to hotspot in Amsterdam Zuid-oost. Echt lekker eten en de verse fruitsapjes van Juiciety doen ‘t m voor mij. De kids spelen voor of naast oma Ietje of op de binnenplaats van Creative Community Heesterveld. Waar je meteen een vette streetart fotoshoot kan houden.

  • De proefzaak

Naast de brouwerij van Kleiburg bier ligt de Proefzaak. Een groene Oase in Amsterdam Zuid-Oost. Je komt hier echt tot rust. Mede doordat je je kids vrij kan laten spelen op en om het terras dat goed is afgeschermd van de straat.

>> If you like this post, you’ll love: Cityguide Amsterdam Zuid-Oost met kids

leuke-terrassen-met-kids.png

Leuke terrassen met kids in Amsterdam Noord

Amsterdam Noord is zó tof jongens. Het lijkt met de week toffer en hipper te worden. Ik schreef al eerder een artikel over een dagje noord met kids en in dit artikel deel ik de leukste terrassen met kids in Amsterdam Noord met je.

  • De IJkantine

Bij de IJkantine is het altijd fijn met kids. Of je nou binnen of buiten zit, er mis genoeg ruimte om te spelen en de bediening is ingesteld op kinderen. Het terras van de IJkantine is hartstikke leuk om met kinderen naar toe te gaan.Er is een zandbak en het uitzicht over het IJ is top.

  • Pllek

Pllek, Dé Place to be in de zomer, mits je een plekje kunt bemachtigen in de schaduw. Ik vind het anders bij hoge temperaturen écht te heet. In de weekends is er vaak live muziek of worden en kinderactiviteiten georganiseerd. Plek behoort voor mij zeker tot de leukste terrassen met kids in Amsterdam.

Ook hier is het goed uitkijken bij het water met kids.

  • Hangar

Bij Hangar waan je je op een festival. Relaxte zitzakken om helemaal in weg te zakken met een koud drankje in je hand. Of neem plaats onder de mega grote safari tent voor een plekje in de schaduw. Wil je je helemaal in de festivalsfeer onderdompelen, bemachtig dan een hangmat en kijk vanuit je hangmat uit over het IJ.

  • De verbroederIJ

De verbroederIJ ligt in een nog wat onbekender gedeelte van Amsterdam Noord. Maar is makkelijk te bereiken met het Oost-veer of de Noord-Zuid lijn ( neem je de Noord-Zuidlijn dan moet je nog wel een stukje lopen). Er is een groot terras waar je kids genoeg ruimte hebben om te spelen. De bediening is laidback en kindvriendelijk. Vergeet de varkens geen gedag te zeggen :)

>> If you like this post, you’ll love: Glamping in Nederland met kids

Leuke terrassen met kids in Amsterdam IJburg

Zeg je IJburg dan zeg ik Blijburg. En Blijburg is dé plek om deze lente en zomer uit te waaien en pootje te baden in Amsterdam. Het gezellige en kindvriendelijke terras van Haas & Popi is een mooie uitvalsbasis om je even terug te trekken en te genieten van een lekker drankje en hapje met kids.

  • Haas en Popi

Haas en Popi ademt beach vibes. Dat kan ook niet anders met de ligging aan het strand van IJburg: Blijburg. Het ruime terras maakt het een fijne plek om met kids te vertoeven. In het weekend is er geregeld live muziek om de heerlijke summervibes compleet te maken.

kindvriendelijke-terrassen-amsterdam.jpg

>> If you like this post, you’ll love: 7x de leukste koffietentjes in Amsterdam Oost

Leukste terrassen met kids in Amsterdam Oost/Watergraafsmeer

Amsterdam Oost is veelzijdig en divers. En dat zijn deze kindvriendelijke terrassen hieronder ook. Het ene terras wat meer laidback voor een bitterbal en een glaasje appelsap en bij het andere terras kan je culinair dineren, mocht dat je voorkeur zijn met kids.

  • Café/Restaurant Polder

Café Polder heeft de vibe van je eigen achtertuin maar dan met bediening. Laidback en niet te pretentieus. Met kleine kids is het opletten geblazen vanwege de omliggende sloot.

  • Café de Plantage

Café de Plantage ligt zowat in Artis. Het terras grenst aan de welbekende grote vogelkooi. In de zomer zou ik zover mogelijk van de kooi af een tafeltje reserveren. Je kindjes hebben ruimte om te spelen en om een glimp van de vogels op te vangen. Het water-kunstwerk is ideaal om bij warm weer in af te koelen. Hou wel een strak oogje in het zeil, de bezoekers verlaten Artis ook via het terrein van Café de Plantage. Kleine kindjes kan je makkelijk kwijt raken tussen de anderen.

  • Hotel Arena

Heerlijke launch-tuin met een groot grasveld en een trampoline voor de kids. Terwijl jij vanuit je luie stoel een drankje doet leven de kids zich uit. Klaar met terrassen? Pal achter Hotel Arena is een toffe speeltuin in het Oosterpark met een groot klimrek en glijbanen.

  • De Vergulden Eenhoorn

Het terras van De Vergulden Eenhoorn is een echte verborgen parel. Weet je het niet, dan weet je het niet. Je komt er namelijk niet zo één twee drie langs als je hier niet in de buurt moet zijn. Maar wat is het een fijne plek! Midden in Amsterdam Oost maar zo rustgevend. Ik vind het persoonlijk één van de leukste en meest knusse terrassen in Amsterdam voor een middagje chillen met kids.

>> If you like this post, you’ll love: Streetart tour met kids in Rotterdam

In dit artikel deelde ik de leukste terrassen met kids in Amsterdam met je. Kindvriendelijke terrassen waar zowel de ouder(s) als de kids zich thuisvoelen, welkom zijn en tot rust komen.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Wat is jouw “fave” terras met kids?

Deel het met mij in de comments

 

Gerelateerde posts: