Wandelen met kinderen | Wandelroutes Zuid-Holland

wandelroutes-zuidholland.jpg

Wandelen met kinderen

Wandelen met kinderen vind ik één van de leukste dingen om samen te doen. Op het strand, in het bos, een mooi park. Zolang we maar buiten zijn en bewust tijd voor elkaar maken. En het zonnetje, dat mag eigenlijk ook niet ontbreken. Maar het allerleukste vind ik een stadswandeling maken met mijn kids. Tijdens buitenlandse citytrips wandelen we eigenlijk alléén maar. Het is voor mij de fijnste manier om een stad echt te ontdekken. Misschien is het om die reden dat ik het ook zo tof vind om met z’n allen in Nederland op ontdekking te gaan en in verschillende steden te gaan wandelen met mijn kinderen.

Vaak combineer een wandeling met kinderen met een aantal leuke activiteiten of bezienswaardigheden die hen ook aanspreken. Dit is voor mij vanzelfsprekend. De ouders hebben het toch alleen maar naar de zin als de kids zich ook vermaken. Geven en nemen, van dat soort weet je wel. Kom ik tijdens het wandelen met kinderen een speeltuin tegen, dan kunnen ze daar even ravotten en vervolgen daarna onze weg. Iets lekkers te eten en te drinken halen doet het ook altijd goed.

Eerder maakte ik al een super toffe Street Art tour door Rotterdam voor jullie en deelde ik de dikste streetart in Den Haag met je. Nu is het tijd voor wandelroutes in Zuid-Holland. Tijdens de pandemie zijn er steeds meer initiatieven ontstaan gericht op wandelroutes. In dt artikel deel ik de leukste wandelroutes door Zuid Holland met je zodat je lekker kan gaan wandelen met kinderen en even helemaal van elkaar kan genieten.

>> If you like this post, you’ll love: Cityguide Amsterdam Zuid-Oost met kids

Wandelroutes Zuid- Holland

wandelen-met-kinderen.jpg

Het toffe aan deze wandelroutes Zuid-Holland is dat ze helemaal voor je uitgestippeld zijn. En dat ze je langs zaken van lokale ondernemers leiden waar je wat kunt eten of drinken. Zo heb je net alleen een toffe en veelzijdige wandelroute door Zuid-Holland maar support je ook meteen de lokale ondernemers. En dat terwijl jij heerlijk aan het wandelen bent met kinderen. Win-Win Toch.

Waar vind je die wandelroutes door Zuid Holland dan? Dat vertel ik je in dit artikel.

Stadswandeling 010

Stadswandeling 010 biedt verschillende soorten stadswandelingen aan door onder andere Rotterdam. Je koop zo'n stadswandeling voor 3,50. De hapjes en drankjes die je afneemt op de verschillende stops zijn die inbegrepen. Elke dinsdagavond komen er nieuwe stadswandelingen online. En ik heb mij laten vertellen dat ze redelijk snel uitverkocht zijn.

Stadswandeling 010 verzorgt niet alleen deze wandelroutes door Zuid-Holland in Rotterdam, maar ook in bijvoorbeeld Den Haag, Delft en Gouda.

>> If you like this post, you’ll love: Dagje Dordrecht met het hele gezin

Walk the City

Walk the City maakt thema en stadswandelingen die je kunt gebruiken op je smartphone. Hoe tof en makkelijk? En ook nog eens superleuk om op deze manier tijdens het wandelen met je kinderen je kids het gevoel te geven dat zij jou gidsen. Laat hen bijvoorbeeld voorop met de smartphone de wandelroute lopen.

Wat dacht je van een wandelroute door Leiden? De app leidt je langs verschillende historische plekken en bezienswaardigheden. Door dromerige hofjes, verborgen plekjes en natuurlijk de schilderachtige Leidse grachten.

De wandelingen van Walk the City zijn gemiddeld 5 kilometer lang. Je kan ze op je eigen tempo uitvoeren. Ideaal als je wandelt met kinderen. Om Walk the City te kunnen gebruiken download je de app in de app of playstore. Een aantal wandelingen zijn gratis, voor de anderen betaal je een klein bedrag, meestal via creditcard.

VVV stadswandelingen

Misschien een beetje old skool voor je gevoel, de VVV. Nu we bijna alle informatie die we nodig hebben tijdens onze citytrips online kunnen vinden in blogs of door te googelen. Denk je allicht: wie gaat er nog naar de VVV? I get you. And I got you.

Wil je een goede wandelroute door een stad in Zuid-Holland om te gaan wandelen met je kinderen? Heb je geen zin in vooraf zoeken en betalen? Dan biedt de VVV echt leuke wandelroutes met kind. Ze hebben zelfs speciale wandelroutes voor kinderen van 8-12 jaar.

>> If you like this post, you’ll love: Ontdek Amsterdam Noord met kids

In dit artikel deelde ik de leukste wandelroutes Zuid-Hollend met je om heerlijk te gaan wandelen met je kinderen. Elke aanbieder van de wandelroutes heeft zijn eigen unieke pluspunten. Kies het soort wandeling dat het beste bij jou en je kids past. En wijk soms even van de gebaande paden af. Daar vind je de pareltjes.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

In welke stad wandel jij het liefst met je kinderen?

Laat het mij weten in de comments