Vakantie in eigen land met kinderen | 3 provincies voor je kindervakantie in Nederland

vakantie-eigen-land.jpg

Vakantie in eigen land met kinderen

Vakantie in eigen land met kinderen, ik vind dat altijd een goed idee. Nederland is prachtig en heeft zoveel te bieden. Het leuke aan Nederland vind ik dat elke provincie echt zijn eigen charme heeft. Zo staat Drenthe bekend om de groene natuur en Zeeland om de brede schitterende zandstranden. Beide in het zelfde land maar ook zo verschillend. En die verscheidenheid zorgt er voor dat de vakantie in eigen land met kinderen zo afwisselend is.

Dus kan je dit jaar niet naar het buitenland op vakantie, geen man over boord. Een kindervakantie in Nederland is geen straf. In tegendeel, het is supah dupah leuk. In dit artikel deel ik mijn drie favoriete provincies voor een kindervakantie in Nederland met je.

kindervakantie-nederland.jpg

3 provincies voor je kindervakantie in Nederland

De volgende drie provincies zijn mijn favoriete provincies voor een kindervakantie in Nederland. Natuurlijk kent Nederland nog veel meer mooie provincies met gezellige steden die de moeite waard zijn te bezoeken. Om een weekendje weg te gaan met kids of voor een dagje weg met het gezin. Maar de provincies die ik hieronder benoem zijn echt geschikt voor een kindervakantie in Nederland. Omdat ze: veelzijdig zijn, eigen zijn en genoeg geschikte accommodaties bieden voor een familievakantie in Nederland.

>> If you like this post, you’ll love: weekend Arnhem met kinderen

#1 Zeeland

Het is even een stuk rijden maar dan heb je ook wat. Zeeland wat ben je absoluut prachtig. Bekend om zijn brede zandstranden met palen en de Zeeuwse Bolussen waarvan het water mij in de mond loopt bij alleen al de gedachte er aan. Voor een strandvakantie in Nederland is Zeeland perfect. Boek een fijne accommodatie in bijvoorbeeld Domburg. Een klein kustplaatsje met een geweldig strand. Het dorpje ben je letterlijk net zo snel uit als dat je er in was. Maar vooral in de warmere maanden geeft dat niets. Er zijn ontzettend veel gezellige terrassen in Domburg waar je gezellig kan tafelen. En een aantal hippe hotspots waar je leuk kan eten, ook met kids. Wij aten lekker bij Marktzes, bediening was top en voor de kids is er een kleine speelkamer.

Ook aan het strand vind je een aantal gezellige beachbars. Al deze beachbars hebben een speelgedeelte voor kinderen. Het strand is natuurlijk de beste speelplek maar omdat veel beachclubs op palen staan heb je een minder goed overzicht over je kids als ze op het strand spelen terwijl jij van een drankje geniet. In dat geval is het wel prettig dat er ook binnen gespeeld kan worden.

  • Oase Domburg

  • Strand 90: tijdens het strandseizoen worden er buiten speeltoestellen geplaatst. Binnen is geen speelmogelijkheid. Neem wat boekjes o.i.d. mee zodat de kids zich vermaken.

Vier jij je strandvakantie Nederland in Zeeland en wil je even iets anders doen dan over de golven springen en schelpen zoeken? De volgende plaatsen en bezienswaardigheden zijn perfect om te bezoeken tijdens je vakantie in eigen land in Zeeland.

  • Middelburg: geweldige stad met veel leuke foodspots, boetiekjes en pittoreske straatjes. In Middelburg lijkt de tijd te vliegen, trek er gerust een hele dag voor uit. Beklim de Lange Jan voor een heel nice uitzicht over de stad. Ben je op familievakantie in Nederland met kinderen in de leeftijd van 2-10 dan is een middag Mini Mundi voor hen onvergetelijk.

  • Veere: misschien wel een van de schattigste plaatjes waar ik ooit geweest ben. En zo ontzettend fotogeniek. Heerlijk om te wanderen en je mee te laten voeren met de flow. Vergeet je fotocamera niet. Zoveel mooie deurtjes en straatjes om te fotograferen.

>> If you like this post, you’ll love: dagje Dordrecht met kinderen

#2 Drenthe

Drenthe is dé ideale provincie voor een vakantie in eigen land met kinderen als je van de natuur houdt. De provincie staat vooral bekend om zijn heidevelden en hunebedden. Terwijl je mij ‘s nachts bijna wakker zou kunnen maken voor een heideveld in bloei, gingen de jongens beter op de hunebedden. Het is natuurlijk ook bijzonder om ineens van die mega grote stenen te zien liggen. Meteen een mooie gelegenheid om ze wat bij te brengen. Maar Drente heeft nog veel meer te bieden dan alleen hunebedden en heidevelden. Bezoek bijvoorbeeld een Schaapskooi, er zijn er zat in Drenthe. In de lente en de zomer is de kans het grootst dat je het schapenscheren kan meemaken.

Drenthe telt maar liefst drie nationale parken waar je mooie wandelingen kan maken. Ga je op vakantie in eigen land met een baby of peuter? Dan mag een goede wandelwagen, buggy of ergonomische draagzak niet ontbreken. Als je van wandelen houdt kan je je lol op daar in Drenthe.

Uitgenatuurd?

  • Plan een dagje Emmen in, maak een stadswandeling of ontdek de stad op eigen houtje.

  • Ga naar één van de wat grotere attracties in Drenthe zoals Wildlands, Plopsa Coevorden of attractiepark Drouwenerzand

  • Almelo is een kleinere plaats die je prima voor een paar uurtjes kan bekijken.

>> If you like this post, you’ll love: met 2 of vier kinderen op vakantie, wat is het verschil

strandvakantie-negerland.jpg

#3 Noord-Holland

Een vakantie in Noord-Holland met kinderen is veelzijdig.Omdat Noord-Holland zo gunstig gelegen is en veel mooie grote steden heeft die geweldig zijn om te bezoeken met kinderen. Naast de vele mooie steden en dorpen vind je 523 km aan kustlijn in Noord-Holland. Dat betekent dat je je vakantie in Noord-Holland zowel op het strand of in de stad kan doorbrengen. Kies je voor een verblijf in bijvoorbeeld Zandvoort, dan ben je in no time in Haarlem. Verblijf je liever aan het strand, in Bergen aan Zee bijvoorbeeld dan ben je met de auto gauw in Alkmaar. Ben jij van plan om op vakantie te gaan in Noord-Holland met kinderen, zet dan de volgende dingen op je to-do list:

  • Amsterdam. Mijn hometown en één van de mooiste steden ter wereld, vind ik. Je hoeft echt niet persé met alle andere duizenden toeristen door het stadscentrum te waggelen om het leuk te hebben in 020. Check mijn guide voor Amsterdam-Noord en Amsterdam Zuid-Oost. Een stuk minder druk dan Amsterdam Centrum en hartstikke leuk, ook voor kids.

  • Haarlem: fijn stadscentrum met genoeg leuke spots om te eten en drinken. Breng een bezoek aan het Museum Haarlem voor je dagelijkse dosis kunst. Dineer bij mooi weer aan het strand in Zandvoort aan Zee, ik vind Ubuntu Beach altijd gezellig en door de ruimte fijn om hier met je kids te dineren. Maar ook Bloemendaal aan Zee heeft fijne beachclubs. Hippie Fish is lekker tropisch ingericht, past perfect bij de beachvibes.

  • Alkmaar. Net zoals in Gouda kan je hier op de kaasmarkt zien hoe de kazen op traditionele wijze worden verhandeld. Beetje kitsch misschien but who cares. Wandel over de grachtjes en wordt verliefd op deze leuke stad.

  • Hoorn. Met goed weer is Hoorn zo’n leuke stad. Bekijk de monumentale panden in de binnenstad, bezoek het museum van de 20e eeuw of ga zwemmen in het IJsselmeer, In augustus staat hier één van de grootste kermissen van Nederland.

In dit artikel deelde ik drie provincies me je die perfect zijn voor een vakantie in eigen land met kinderen. Of je nou op strandvakantie in Nederland wil. Of gewoon op kindervakantie in Nederland in Drenthe. Alle bovenstaande provincies hebben je iets moois te bieden voor je familievakantie in Nederland.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Naar welke provincie zou jij op vakantie in eigen land willen?

Deel het met mij in de comments

 

Gerelateerde posts: