Zwemmen in natuurwater | De leukste recreatieplassen in Amsterdam en omgeving

recreatieplas-zwemmen-natuurwater.jpg

Zwemmen in natuurwater| Dit zijn de leukste recreatieplassen in Amsterdam en omgeving met kids

Zwemmen in natuurwater geeft mij dat ultieme vakantiegevoel. Ik weet niet zo goed wat het precies is, maar elke keer als ik in natuurwater zwem denk ik: “ dit is het leven”. Het allerliefste zwem ik in zee. Het geluid van de golven, de zilte geur en het zand maken mij meteen zen. Aan zee is alles beter. Maar als ik even geen zin heb om file te rijden naar één van onze Nederlandse stranden is een recreatieplas in de buurt een goed alternatief om toch lekker te kunnen zwemmen in natuurwater. In dit artikel deel ik mijn favoriete recreatieplassen in Amsterdam en omgeving met je.

Disclaimer: Check altijd de kwaliteit van het zwemwater op Rijkswaterstaat.nl En besef je goed dat ook zwemmen in een recreatieplas gevaarlijk kan zijn. Niet alleen voor je kinderen maar ook voor jou als volwassene. De boeien liggen er niet voor niets. Je weet niet wat er achter de boeien in het water ligt. Recent hebben wij een vervelende ervaring gehad met waterplanten die onverwacht opdoken en je als het ware tegenhielden om te zwemmen. Het is op het nippertje goed afgelopen maar zelfs als je goed kunt zwemmen kan je in de problemen raken hierdoor.

Daarnaast raad ik je aan om in ieder geval voor je kids altijd waterschoenen mee te nemen. Vorig jaar kreeg onze oudste zoon een stuk glas in zijn teen nadat hij van een bruggetje afsprong bij de Gaasperplas. Het was een heel diepe wond waar hij nog lang last van gehad heeft. Maar niet alleen in recreatieplassen zijn waterschoenen handig. Op het strand ligt helaas ook vaak genoeg allerlei rommel en afgebroken schelpen kunnen net zo scherp zijn als glas.

>> If you like this post, you’ll love: UV Zonnedoek van My Cloby

zwemmen- in -natuurwater.jpeg

recreatieplassen in Amsterdam en omgeving met kids

Pak de koelbox maar in. Neem eventueel een wegwerp bbq mee. Wat opblaasbare dieren voor in het water en de waterschoenen. Maak je klaar voor een dag genieten en zwemmen in natuurwater bij één van de volgende recreatieplassen in Amsterdam en omgeving.

  • Recreatieplas Gaasperplas

Voor ons een thuiswedstrijd en daarom meest favoriet. We fietsen hier in 5 minuten heen en hebben zo dus altijd het zomergevoel op fietsafstand van ons huis. Het deel bij Ballorig is het meest geschikt voor kinderen. Met een klein zandstrand, een speeltoestel en afgebakend met boeien. Je mag hier ook barbecuen wat het een ideale plek maakt voor een dagje uit.

Parkeren doe je makkelijk en gratis op het ruime parkeerterrein bij Ballorig, mocht daar geen plek zijn dan kan je vast wel een plekje vinden die de nabijgelegen woonwijk.

Gaasperplas, Valburgdreef 1001 1108 AW Amsterdam

  • de hogedijk abcoude

Tussen Amsterdam Zuidoost en Acbcoude ligt recreatieplas De Hogedijk, een fijne plek om te zwemmen in natuurwater. Je hebt hier een fijne ondiepe speelsloot met een speeltoestel. Ben je uitgezwommen, het groengebied rondom de recreatieplas is perfect om te wandelen. Zo wandel je in twintig minuten naar het schattige dorpje Abcoude. Parkeren is hier iets lastiger. Er zijn een aantal parkeerplekken aan de abcouderstraatweg. Parkeren in Zuidoost of Abcoude is een optie. Beste is om op de fiets te gaan.

De Hogedijk Abcoude, Abcouderstraatweg 46 1105 AA Amsterdam

  • De Ouderkerkse plas

Ideaal om te combineren met een lunch of diner aan de Amstel in Ouderkerk. Eerst lekker zwemmen in natuurwater in reactieplas de Ouderkerkse plas en daarna flaneren aan de Amstel. Dit is toch leven mensen. Het leuke aan de Ouderkerkse plas is dat je een groot veld hebt waar je met je auto op kan rijden, een tent op kan zetten en een dagcamping kan maken. Lekker picknicken en af en toe een duik nemen in de plas.

let op: het was bij de Ouderkerkseplas dat Ro vast kwam te zitten in de waterplanten. Opletten geblazen dus.

Dit waren mijn drie favoriete recreatieplassen om te zwemmen in natuurwater met mijn kinderen. Maar er zijn nog meer toffe plekken om te zwemmen in Amsterdam en omgeving.

>> If you like this post, you’ll love: Op vakantie in eigen land met kinderen

ook deze recreatieplassen zijn Geschikt voor kinderen

  • ‘t Twiske

  • Diemerpark

  • Het Amsterdamse bos

  • De Nieuwe meer

In dit artikel deelde in de leukste recreatieplassen in Amsterdam en omgeving met je. Om samen met je kids of gezin te zwemmen in natuurwater en te genieten van het leven.


 
esmee.textbox.backgroun.white.png

Hou jij van zwemmen in natuurwater?

Welke plas in jouw favoriet?